Ευρώπης 17, Πυλαία, ΤΚ 55535, Θεσσαλονίκη

Τ. (+30) 2310 277 077

Ζαλοκώστα 44, Χαλάνδρι, Αθήνα

Τ. (+30) 2316 019 734

Ε. info@ziainsurance.com

EN / GR

Ομαδική ασφάλιση και τα οφέλη της για τις επιχειρήσεις

zia-new-omadika.png

Η τελευταία διετία, με την πανδημία του Covid-19, αλλά και η περίοδος πριν από αυτήν, με την οικονομική κρίση, έφεραν πολλές και μεγάλες αλλαγές στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Η παρούσα κατάσταση αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το πόσο σημαντική είναι η ευεξία και ευημερία των εργαζομένων για να λειτουργήσει σωστά μια επιχείρηση, αλλά και το πόσο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζομένων, όποιο κι αν είναι το μέγεθος της πρώτης.

Εργαζόμενοι που δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν η οικογένειά τους τα βγάζει πέρα και που δεν χρειάζεται να σκέφτονται αν θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αν και όταν τις χρειαστούν, είναι εργαζόμενοι που έχουν περισσότερη ενέργεια και όρεξη να αφιερώσουν στην εργασία τους.

Εδώ παίζει κεντρικό ρόλο η ομαδική ασφάλιση, που είναι το θέμα του σημερινού μας άρθρου.

Σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια ο συνολικός αριθμός εργαζόμενων με ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης έχει ξεπεράσει τις 800.000.

Η ομαδική ασφάλιση αναφέρεται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνάπτει μια επιχείρηση με μια ασφαλιστική εταιρεία για να προσφέρει κάλυψη στους εργαζόμενους της (και σε εξαρτώμενα μέλη, όπως τον/την σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του εργαζόμενου).

Τα οφέλη προς την επιχείρηση

Παροχή κινήτρων προς τους εργαζόμενους
Σε μια εποχή που είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να προσφέρουν οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους (π.χ. αυξήσεις), η παροχή ενός ομαδικού προγράμματος ασφάλισης υγείας αποτελεί μια καλή παροχή προς τον εργαζόμενο με χαμηλό κόστος για τον εργοδότη καθώς σε αντίθεση με μια αύξηση στις μικτές αποδοχές, δεν υπάρχει παρακράτηση υπέρ τρίτων.

Δημιουργία θετικού εργασιακού περιβάλλοντος
Καθώς το πρόγραμμα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, η παροχή αυτή βοηθά στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος ίσης μεταχείρισης αλλά και σχέσεων εμπιστοσύνης με την εταιρία. Οι εργαζόμενοι αισθάνονται πιο πιστοί προς την επιχείρηση και αυτό βοηθά στην διατήρηση ικανών στελεχών.

Δημιουργία θετικής φήμης και κύρους
Στην προσπάθεια της επιχείρησης να προσελκύσει νέα στελέχη με ικανότητες και ταλέντο, η παροχή ασφάλισης υγείας αποτελεί και εδώ σημαντικό κίνητρο. Η παροχή αυτή βελτιώνει τη φήμη της επιχείρησης και δείχνει και προς τα έξω ότι δίνει αξία στους εργαζομένους της.

H εταιρεία μας, ZIA Insurance προσπαθεί να παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά ασφαλιστικών προϊόντων στους πελάτες μας, με στόχο τη μείωση του αισθήματος της ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η υποχώρηση της κοινωνικής προστασίας, τόσο στην υγεία όσο και στη σύνταξη. Τέλος, βοηθάμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό περιβάλλον εργασίας που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας.